A böngészője elavult!

Frissítse vagy cserélje le a böngészőjét. A böngészőm frissítése

×

A versenytárs fogalma vagy más megnevezésben a konkurencia létezik minden gazdasági szegmensben a kereskedelemtől a gyártásig, a szolgáltatástól az értékesítésig. A versenytárs inspirál, innovációra serkent, eredményeket teremt, lehet tőle tanulni, együtt lehet vele működni tehát természetes velejárója az érett, működő piacnak. Természetesen így van ez az ingatlanpiacon is. Ahol van verseny, ott van ingatlanforgalom.

Kérek tájékoztatást!

Az ingatlanpiacon két féle versenytársi formát lehet megkülönböztetni. Az egyik a belső versenytárs, a másik a külső. A belső versenytárs fogalmát néhány nagyobb ingatlanközvetítő hálózat alkotta meg azzal, hogy egy adott területen nagy számban hagyta, hogy a nevében ingatlanirodák nyíljanak. Ez a helyzet feszültséget teremthet, sokszor nehezen kezelhető, a verseny ellen van. Az Immo1-nél ez nem fordulhat elő, hiszen a piac méretéhez és a partneri és üzletkötői megélhetéshez szabjuk az irodák számát.

A külső versenytárs fogalma már természetesebb megformálója a konkurencia fogalmának. Ebben az esetben különböző elképzelésű cégek, akár különböző ügyfélkört megszólítva versenyeznek vagy működnek együtt az ügyfelek „kegyeiért”. Az Immo1 ugyan nagyon sok módszerben és megoldásban a versenytársai előtt jár, mégis hiszünk abban, hogy az ellenőrzött keretek alapján meglévő együttműködés mindkét félnek jót tesz.